Will Vandom

Nume: Will (Wilhelmina) Vandom
Data nasterii: 19 ianuarie
Varsta: 14 ani
Zodie: Capricorn
Element: Energia
Frati/Surori: Nici unul
Materii preferate: Biologia si informatica
Pasiuni: Inotul, computerele si animalele
Iubitul: Matt Olsen
Culoarea preferata: Rosu-violet
Animale de casa: a avut un pars (acum mort)
Adora: Lucrurile care au broscute desenate pe ele; sa inoate; sa isi fixeze anumite tinte si sa le atinga; sa palavrageasca cu James, Michael si Billy (aparatele casnice)
Uraste: Sa se certe cu mama ei si sa poarte rochii
Will este lidera grupului W.I.T.C.H., fiind pastratoarea Inimii Kandrakarului, un medalion cu puteri magice, care poate uni cele 4 elemente primordiale, Apa, Focul, Pamantul si Aerul in energie pura.

In viata normala, Will este eleva in clasa 3A la Institutul Sheffield din Heatherfield, dar nu a locuit in acest oras toata viata. Ea a venit din Fadden Hills impreuna cu mama ei (parintii ei sunt despartiti) care si-a schimbat locul de munca. Vechii ei prieteni din Fadden Hills o vorbeau pe la spate, asa ca la inceput nu a avut incredere in celelalte fete din grup (Irma, Taranee, Cornelia si Hay Lin) deoarece ii era teama sa nu fie dezamagita din nou, dar pana la urma cele 5 au devenit prietene nedespartite. Will este oricum o fire timida, dar a inceput sa isi infrunte teama dupa ce s-a indragostit de Matt Olsen, chitaristul trupei Cobalt Blue. Relatia dintre ei a fost dificila din cauza timiditatii amandurora, dar de curand si-au marturisit sentimentele, iar Will i-a spus despre rolul ei de Gardiana. Matt a fost de acord sa pastreze secretul si sa le ajute pe fete cum va putea.

Trecand prin multe aventuri impreuna, Will a devenit o adevarata conducatoare pentru celelalte Gardiene, aratandu-si prietenia, curajul si puterile speciale. Will poate sa comunice cu obiectele electrice, acestea vorbind cu ea ca si cum ar fi oameni, dar si cu animalele, care o inteleg si o asculta. Cand lupta, Will foloseste raze mari de energie pentru a lovi inamicii. La fel ca si celelalte, Will poate sa se faca invizibila si sa se teleporteze, iar pana in seria a 3-a a revistei, putea sa creeze si o Picatura Astrala. De asemenea, poate simti fenomenele supranaturale, cum ar fi Portalurile catre Metalume. Prima data cand puterile ei s-au manifestat a fost inaintea balului de Halloween - Will s-a vazut transformata in vrajitoare in vitrina librariei lui Cedric si in oglinda ei de acasa.

In seria a 2-a, Will afla ca nasterea ei coincide cu aparitia stelei lui Cassidy, fosta detinatoare a Inimii Kandrakarului care s-a transformat in stea. Cand Nerissa distruge medalionul, steaua lui Cassidy il repara si este absorbita in Inima. Cassidy o informeaza pe Will ca rolul ei de Gardiana este extrem de important si ca va influenta soarta lumii.

Articol scris de Grampa. Acest articol NU este luat din revista; va rugam sa nu-l copiati.