Prietenii fetelor

Desi sunt ocupate cu misiunile incredintate de catre Oracol, fetele W.I.T.C.H. sunt la varsta adolescentei si simt nevoia de afectiune si iubire. Fiecare din ele are cate un baiat de care e indragostita, iar relatiile lor sunt la fel de importante pentru ele ca si apararea Universului.

Matt

In cel de-al cincilea an la Institutul Sheffield, Matt este un elev bun si un excelent muzician. Canta in trupa Cobalt Blue, alaturi de Joel. Este bun prieten cu Peter, Joel, Eric, Nigel si Martin.
Este si iubitul lui Will, pe care a cunoscut-o in timp ce aceasta ajuta un pars in parc. Deoarece si Matt indrageste animalele, lucrand la magazinul de animale de casa al bunicului sau, apropierea dintre ei s-a produs foarte rapid. Totusi, relatia lor este foarte dificila, mai ales din cauza puterilor magice ale lui Will, care sunt tinute ascunse. Aceasta a incercat in repetate randuri sa ii marturiseasca si pana la urma a reusit. Matt a fost intelegator cu ea si s-a bucurat ca a aflat adevarul. Pana la urma cei doi au ramas impreuna si chiar mai apropiati ca inainte.
In ultimele numere, Matt a intrat in contact cu Cedric, care s-a intors pe Pamant si care doreste sa se razbune prin intermediul sau...
Nigel Ashcroft

Nigel a facut parte din gasca de raufacatori a lui Uriah, insa mai tarziu si-a schimbat atat prietenii cat si stilul de viata. Timid si ganditor, Nigel are o latura sensibila care inainte a fost tinuta ascunsa, dar pe care acum o dezvaluie lui Taranee. Totusi, trecutul sau si-a pus amprenta asupra personalitatii sale. Nemultumirile sale in relatia cu Taranee il fac sa devina impulsiv. Povestea lor inca se desfasoara... Oare vor rezista impreuna?
Peter Lancelot Cook
(La urmatoarele informatii a contribuit M@rkiza!)

Este fratele lui Taranee. Are parul negru, prins in dreadlocks, ochii cafenii inchisi si o barba mica, roscata. Adora voleiul, baschetul, marea si surfing-ul. Se imbraca in culori deschise, cat mai calde, are multi prieteni si nu stie de puterile magice ale fetelor. Lui Peter ii place sa afle multe lucruri. In acest scop mereu o intreaba pe sora sa daca are ceva nou sa-i zica, vrand sa afle noutatile dintre ea si Nigel.

In revista: Peter a capatat un rol mai important in numerele recente, deoarece Cornelia s-a indragostit de el dupa relatia ei cu Caleb. Cei doi nu si-au marturisit inca sentimentele, dar incet incet se apropie.

In serial: Prima data s-a indragostit de Cornelia, care s-a dat drept altcineva. Cand a aflat Caleb de asta, s-a suparat amarnic. De aceea, fata a rupt relatia cu Peter, spunandu-i ca vrea sa fie doar prieteni si a continuat dragostea cu Caleb.
Eric Lyndon
(La urmatoarele informatii a contribuit M@rkiza!)

Un baiat cu par violet (negru in revista), care a venit sa-si faca studiile la Institutul Sheffield. Se imprieteneste usor cu Matt, Nigel, Peter si Joel si devine iubitul lui Hay Lin. E un baiat romantic si de incredere, dar are ca defect timiditatea. Rolurile lui din revista si din serial difera foarte mult.

In revista: Eric locuieste cu bunicul lui, astronomul Zaccharias Lyndon, in observatorul din Heatherfield, parintii lui fiind plecati pentru a lucra. Se intalneste prima data cu Hay Lin atunci cand ea, pe role, se ciocneste de scuterul lui. In aceeasi zi, Eric o viziteaza la restaurantul "Dragonul de argint". Cei doi se plac foarte mult si se mai intalnesc si dupa aceea, descoperind ca au multe lucruri in comun. Totusi, fericirea lor este de scurta durata, deoarece parintii lui Eric se intorc si vor sa locuiasca impreuna cu el in orasul Open Hill. Baiatul e nevoit sa plece de langa Hay Lin, dar cei doi tin legatura prin Internet.

In serial: In prima zi de scoala, Eric se indragosteste de Hay Lin, desi o considera putin cam stranie. Se imprieteneste usor cu Matt. Eric locuieste intr-un apartament cu bunicul sau, care se indragosteste in curind de Yan Lin, bunica lui Hay Lin. Totusi, romantismul celor doi bunici nu e nici pe departe la fel de frumos ca dragostea adolescentilor.
Caleb

A fost liderul fortelor rebele din Meridian in timpul regimului lui Phobos. Original a fost un Murmurator in curtea lui Phobos (de acolo are semnele verzi de pe corp), dar constiinta sa a fost prea puternica si a scapat din acea forma. Cornelia l-a intalnit cu ocazia calatoriei sale in Metalume pentru a o cauta pe Elyon. Din prima clipa ea a simtit ca este baiatul visurilor ei; si Caleb a simtit ca se indragosteste instantaneu de Cornelia. In urma luptei cu Phobos, Caleb a fost readus din pacate la forma sa cea mai primitiva: o floare de cristal care nu se ofileste.
Datorita unui lant de evenimente declansat de Luba, Cornelia reuseste sa-si foloseasca puterea pentru a-l reinvia pe Caleb. Acesta devine un servitor al Kandrakarului, dar la scurt timp este rapit si torturat de Nerissa. Dupa ce este salvat de catre Gardiene si ajunge din nou in fortareata, el are o disputa cu Cornelia si cei doi se despart.
Dupa aceasta, Caleb se intoarce in Meridian pentru a o sluji pe Elyon, pentru care in timp capata o afectiune puternica.
In numarul special "Cornelia & Caleb" sunt prezentate variantele in care cei doi ar fi ramas impreuna si se arata ca amandoua ar fi esuat. De fapt, in tara de origine a benzilor desenate, Italia, a fost facut un sondaj de opinie printre fani pentru a decide daca cei doi vor ramane impreuna sau se vor desparti. Rezultatul a fost cel din urma...