Obiectele magice

Acest articol NU este luat din revista; va rugam sa nu-l copiati.
Acest articol a fost trimis de Mily!

Dupa cum stiti, fetele nu au fost singure in luptele lor contra raului. Ele au avut mereu, pe langa sprijinul Kandrakarului direct, si niste obiecte care sa le ajute. Aceste amulete magice le sporeau puterile si le dedeau mai multa forta, desi nu toate au fost chiar atat de folositoare...
Inima Kandrakarului

Este amuleta ce sta in grija lui Will. In interiorul sau elementele naturale se reunesc si formeaza energia pura. Inima le-a fost daruita gardienelor de catre Yan Lin, vechea ei pastratoare. Amuleta a mai trecut si prin mainile Nerissei si ale lui Cassidy, si mai inainte prin ale altor vechi Gardiene.

Cu ajutorul ei, Gardienele pot face anumite "trucuri", cu ar fi sporirea puterilor, teleportarea in centrul infinitului, Kandrakar sau crearea de holograme, foarte folositoare.
Coroana de lumina

Aceasta coroana este una deosebita, menirea sa, atunci cand se afla inca in mainile lui Phobos, fiind sa ii absoarba toate puterile lui Elyon. Insa datorita ingeniozitatii gardienelor, coroana a absorbit puterea lui Phobos si i-a conferit lui Elyon titlul de Regina a Meridianului.
Harta celor 12 portaluri

Harta daruita de Yan Lin inainte de moarte le indica Gardienelor locurile unde cele 12 porti se ascundeau. Totusi, harta avea o anumita problema: arata portile dupa ce erau descoperite de Gardiene. Se pare ca de fapt, ea n-a fost decat un mod de a le determina sa se decurce singure si de a le motiva sa actioneze in fata pericolului.

Cu ajutorul lui Hay Lin, harta a fost salvata de la "descoperire" si s-a transformat in portretul directoarei scolii, aparand astfel secretul lor.

Suflarea timpului

Daruita de Phobos Corneliei atunci cand acesta era in trupul lui Endarno, avea menirea de a "ingheta" timpul in loc pe parcursul calatoriilor Gardienelor in alte lumi. Din pacate, chiar atunci cand aveau cea mai mare nevoie de ea, clepsidra s-a stricat, insa multumita lui Matt si lui Orube, fetele au reusit sa lipseasca fara sa creeze probleme. Aceasta clepsidra l-a ajutat pe Phobos sa se reintoarca pentru scurt timp pe Pamant, dar fetele l-au invins odata cu distrugerea ei. La un timp dupa aceasta, Oracolul le-a aratat Gardienelor ca amuleta nu a fost complet distrusa, ci o imagine a ei este inca pastrata in Kandrakar, la fel ca pentru toate amuletele magice.
Cartile elementelor

Oracolul li le-a aratat Gardienelor si le-a explicat ca Elementele comunica si se intreaba care este capacitatea fetelor de a face fata noilor provocari ce li se vor pune in cale. De asemenea, mai stim ca Oracolul nu are putere asupra lor, ele insesi reprezentand puterea pura, absoluta. Cartile se pare ca au o vointa proprie, deoarece pe parcursul seriei cu Ludmoore si Cartea Elementelor, Oracolul nu mai reuseste sa le controleze si este chiar ranit de ele.