Jonathan Ludmoore si Cartea Elementelor

by Bya Spiridusha, vineri 18 decembrie 2009 - 12:44:20

Jonathan Ludmoore si Cartea elementelor


Cartea Elementelor si Jonathan Ludmoore pot fi considerati ca facand parte din acelasi intreg. Prima data cand se discuta despre carte si autorul sau este in numarul 7 din 2007, atunci cand Orube (alias Rebecca Rudolph), care trebuia sa scrie un articol, devine foarte interesata de istoria Heatherfield-ului.
Din povestirea lui Dean Collins aflam ca Jonathan Ludmoore a fost un nobil ce a trait in Heatherfield, necunoscandu-se prea multe detalii despre originile sale. Au existat zvonuri ca acesta a venit de pe alta planeta si facea cercetari pentru a construi bariere si punti invizibile intre Pamant si lumea lui, pentru a cuprinde cele doua dimensiuni.
Acesta, intr-o zi a disparut brusc, nimeni nestiind unde a plecat. In urma disparitiei sale au aparut marturii ale unor creaturi fantastice care se presupunea ca proveneau tocmai din castelul lui Ludmoore [fetele si-au dat seama ca acele creaturi erau de fapt locuitorii din Meridian].Era o persoana bizara, cu o pasiune pentru magie, avand un caracter rezervat, datorita caruia a inchiriat un castel in afara orasului unde facea presupuse experimente si cercetari. Descoperise ca Heatherfield nu este un oras obisnuit, ci un punct de intersectie intre zonele magice. El credea in existenta a cinci elemente mistice, care se intalneau acolo. Din momentul descoperirii, toate eforturile sale s-au concentrat pe folosirea in folosul sau a celor cinci elemente, iar progresele ce le facea le nota intr-o carte ce ulterior a fost denumita "Cartea elementelor". Insa nu era o carte obisnuita, ci una ce dobandise un caracter magic, devenind o creatura fantastica.
Intr-o zi Ludmoore a disparut in neant, dar, dupa cum spune legenda, in noaptea disparitiei au fost observate fenomene stranii la castel si anume dare de lumina ca focuri de artificii, avand cinci culori diferite, ce au cazut in cinci puncte diferite: in mare, una pe un munte din apropiere, alta inspre cer, a patra a intrat in pamant, iar ultima intr-un cartier unde se gaseau primele constructii din oras.
In urma lui a ramas un castel imens si Cartea Elementelor, ce avea un mecanism de inchidere atat de complex, incat nimeni nu a reusit sa o deschida. Era nevoie de toate cele cinci pietre ale elementelor si pozitionare lor corecta pe coperta.
Cand Cedric intra pentru prima data in contact cu cartea, se confirma spusele profesorului Collins, cartea traia, aceasta reiesind din exclamatia lui Cedric, "caldura unui corp!", dar nu doar caldura, ci si suspinele auzite in castelul lui Ludmoore proveneau tot de la aceasta.
El isi face pentru prima data aparitia in numar 5-2008 si concepe cu Cedric un plan pentru a o obliga pe Will sa ii cedeze Inima Kandrakarului. Cedric ii sugereaza sa il foloseasca pe Matt. Cand se intalneste cu gardienele incearca sa ia Inima, insa fara succes, deoarece Inima isi alege singura stapanul. In cadrul acestei actiuni se pot observa puterile sale de metamorfozare deoarece se preschimba intr-o creatura.
Ludmoore este infrant de cel pe care l-a asuprit de-a lungul celor 11 numere din revista, adica de catre Matt. Baiatul foloseste propria sa arma impotriva lui, adica scrisul. Astfel Jonathan Ludmoore isi gaseste sfarsitul prinde randuri, agatandu-se cu disperare de Inima Kandrakarului, care, nu ii este de niciun folos.