Alte personaje

Acest articol NU este luat din revista; va rugam sa nu-l copiati.

Elyon

Colega de clasa si prietena cea mai buna a Corneliei, ea de fapt este printesa Meridianului, o alta lume. La scurt timp dupa nasterea ei, Phobos, fratele ei, a pus stapanire pe tron. Doi dintre servitorii loiali vechii regine o rapesc de la palat si o aduc in Heatherfield, unde pretind ca sunt parintii ei. Cand ajunge la varsta adolescentei, Elyon este contactata de Cedric, servitorul lui Phobos, care o convinge ca de fapt fratele ei doreste sa o readuca pe tron iar fostele ei prietene incearca sa opreasca acest lucru. Dupa ce isi da seama de minciunile lui, ea revine de partea Gardienelor si le ajuta sa-l detroneze pe maleficul print. Dupa aceasta este incoronata regina: primeste Coroana de Lumina si titlul de "Lumina Meridianului".
Urmatoarea aparitie a lui Elyon este datorata deciziei Oracolului Endarno (stapanit de Phobos de fapt) de a-i cere sa abdice si sa-si predea Coroana. Desi Gardienele incearca sa o ajute, ea este intemnitata pana la urma, dar este salvata de prietenele ei. Pana la urma revine in Metalume.
Desi nu face parte din grupul Witch, se poate considera ca detine elementul Luminii. Puterile ei magice sunt in mare parte necunoscute, dar par a fi mult mai mari ca ale Gardienelor: poate folosi raze de energie si chiar dezintegreaza inchisoarea din Metalume.
Cedric
Este slujitorul de incredere al lui Phobos, precum si un abil utilizator al magiei. Isi poate schimba infatisarea, devenind un om-sarpe urias si este de asemenea un maestru al manipularii. La inceputul povestii, a venit in Heatherfield pentru a o convinge pe Elyon sa se alature lui Phobos. Pentru asta si-a deschis un magazin de carti pe locul unui portal spre Meridian. Visul lui era sa fie acceptat in curtea servitorilor cel mai apropiati ai lui Phobos, si anume Murmuratorii, oameni-flori care traiau in gradina castelului.
Dupa ce Phobos a fost infrant in Metalume, Cedric a fost inchis in Turnul Ceturilor din Kandrakar. A fost eliberat de stapanul sau in timp ce acesta il stapanea pe Endarno. In schimbul ajutorului acordat, Phobos i-a oferit conducerea Meridianului, dar planul lor a esuat.
Dupa aceea, Cedric a fost exilat de Oracol in Heatherfield, unde si-a ocupat vechea librarie. Disperat deoarece puterile sale magice i-au fost confiscate si plin de ura fata de Gardiene, Cedric a cautat Cartea Elementelor si a devenit servitorul lui Jonathan Ludmoore. Povestea aceasta inca se desfasoara...
Phobos
Liderul tiran al Meridianului, Phobos a pus mana pe tron cu multi ani in urma, fortand-o pe mostenitoarea tronului, sora sa Elyon, sa se refugieze in Heatherfield. La inceputul seriei Witch, Cedric a pacalit-o pe Elyon, convingand-o sa plece in Meridian, deoarece Phobos doreste sa-i cedeze tronul. Pana la urma s-a dovedit ca Phobos dorea sa-i fure puterile magice prin intermediul Coroanei de Lumina si apoi sa cucereasca restul universului. In final Phobos a fost detronat de catre Elyon si Gardiene si inchis in Turnul Ceturilor din Kandrakar.
Totusi, Phobos nu s-a oprit aici. Chiar din inchisoare, el a pus stapanire pe mintea si corpul lui Endarno, gardianul Turnului Ceturilor. Sub aceasta forma, Phobos a reusit sa-l inlature pe Oracolul Himerish si sa preia el puterea in Kandrakar. Spera sa o poata detrona si pe Elyon din Metalume si sa-i ia Coroana de Lumina. Planul sau a fost dejucat de fostul Oracol si de Gardiene. Decat sa mai fie inchis a doua oara, Phobos a preferat sa sara in abisul infinit al fortaretei.
A treia incercare de a le elimina pe Gardiene a urmat la scurt timp dupa aceea. Prin intermediul Suflarii Timpului, o amuleta incredintata Corneliei, Phobos a incercat sa dea timpul inapoi cu ajutorul amintirilor despre el. A disparut pentru eternitate dupa ce amuleta a fost distrusa de... Napoleon, motanul Corneliei.
Endarno
Este originar din Basiliade, la fel ca si Oracolul. Pe vremuri, Endarno era un mare luptator in armata tribului Shanta, popor condus de Sharr, un tiran ce dorea sa cucereasca celelalte triburi. Atunci cand a fost cucerit tribul Asha, din care facea parte Himerish, Endarno le-a crutat viata, detronandu-l pe Sharr (asa si-a obtinut si cicatricile).
El a fost primul care a simtit ca Himerish are spiritul unui lider, iar cei doi au ramas buni prieteni. Dupa ce Himerish a ajuns Oracol, Endarno a devenit gardianul Turnului Ceturilor, in care erau tinuti prizonierii din Kandrakar. In a patra serie a revistei, Phobos reuseste sa arunce o vraja asupra lui Endarno, asa incat sa ii poata controla mintea si trupul.
Dupa ce Phobos a fost invins in final, Endarno a fost ales sa faca parte din triumviratul care conduce Kandrakarul, alaturi de Himerish si Yan Lin.