Reguli

Desi tot Internetul este facut asa incat sa permita libertatea de exprimare, adevarul este ca aceasta libertate nu este chiar absoluta. Puteti sa va exprimati cum doriti, atata timp cat nu ii deranjati pe ceilalti. Pe scurt, nu exagerati! Noua nu ne face placere sa va stergem sau sa va editam mesajele, dar pentru a pastra o atmosfera placuta si corecta pe site, ne-am gandit la niste reguli care sa va permita tuturor sa aveti o experienta placuta pe Witch Club.
Aceste reguli trebuie respectate pe cat posibil. Daca sunteti nou-veniti pe site si incalcati vreuna din ele, veti primi un avertisment (sau mai multe), pentru ca inca nu v-ati obisnuit cu situl, dar daca veti continua cu incalcarea lor, vi se va scadea din numarul punctelor sau vi se poate chiar interzice accesul pe site (veti primi ban).
Regulile nu sunt facute ca sa va sperie sau ca sa va stea tot timpul pe cap, ci pentru a permite tuturor membrilor sa se distreze pe site, pentru ca asta e scopul lui in final!

1. Folositi un limbaj decent, nu injurati si nu insultati alti membri nicaieri pe site (nici macar in mesajele private). Daca vom primi astfel de reclamatii vom cerceta in amanunt cazul. De obicei, pe Internet, a scrie doar cu litere mari inseamna ca strigi, asa ca daca scrieti numai asa s-ar putea sa se supere cineva.

2. Nu aveti voie sa postati nicaieri pe site nici un continut obscen sau pornografic pe site. Asta include poze, linkuri catre situri pentru adulti sau text obscen. In legatura cu povestile din forumul "Povesti libere", incercati sa va incadrati in limita de 12 ani.

3. Un forum este un loc pentru dialoguri si dezbateri, adica pentru posturi in care sa va exprimati pe larg parerile. Incercati sa scrieti dupa ce treceti de cateva ori prin minte mai intai si de asemenea incercati sa dati si argumente pentru parerile voastre. Posturile foarte scurte, adica de o propozitie sau doar doua-trei cuvinte, isi au locul doar in forumul "Jocurile Kandrakarului" sau la chatbox. Noi vom sterge astfel de posturi cand ele apar in locuri nepotrivite.

4. Nu este bine sa postati de doua ori sau de mai multe ori una dupa alta. Exista butonul "Edit" (cel cu creion pe el) pe care puteti sa il folositi daca vreti sa adaugati ceva.

5. Daca vedeti un post care nu e la locul lui, sau daca cineva a postat de 2 ori consecutiv, sau daca vedeti un comentariu care insulta pe cineva, sau incalca regulile in orice fel, nu va luati de autorul mesajului. Reclamati postul sau comentariul folosind butonul de reclamatie, din dreapta-sus, si un moderator sau administrator se va ocupa de el. Va rugam sa nu faceti posturi de genul "Sa stii ca exista un buton de edit" sau "Nu ar fi trebuit sa postezi aici". Apreciem ca doriti sa-i ajutati pe cei care gresesc, dar se acumuleaza multe posturi din astea si se deviaza de la subiectul topicului respectiv. Ele vor fi oricum sterse dupa ce se rezolva problema asa ca va veti pierde punctele acumulate pentru ele.

6. Pentru ca punctele pe site se castiga cel mai bine din posturi, multe persoane au incercat sa-si mareasca numarul de caractere al postului in mod necinstit pentru a castiga mai multe puncte. Prin urmare, este interzis ca in posturile voastre sa puneti foarte multe spatii libere, randuri libere sau sa repetati litere si cuvinte fara motiv. De asemenea, incercati sa va adresati subiectului threadului atunci cand postati. Nu este permis sa incepeti discutii care nu au legatura cu subiectul, din acelasi motiv. Daca vreti sa postati articole, versuri de melodii sau altfel de informatii de pe alte situri, nu le scrieti direct in post, ci postati un link catre acea pagina. Posturile care incalca aceasta regula vor fi editate de moderatori si veti pierde punctele castigate astfel, iar de cele mai multe ori vi se vor scadea si in plus. Pe scurt, incercati sa obtineti puncte pe forum prin metode cinstite si prin forte proprii

7. Este permis sa postati cod HTML pe site, cu conditia ca el sa afecteze numai textul postului din care face parte. Cu alte cuvinte, este strict interzis sa inserati scripturi sau fisiere CSS care sa aiba efect asupra restului paginii. Daca, totusi, considerati ca aveti un motiv intemeiat pentru a posta asa ceva, trimiteti-i un PM lui Grampa in care sa-l intrebati daca e OK, ca sa nu fie dat peste cap ceva pe site. In legatura cu alte coduri HTML, incercati sa le pastrati cat mai scurte (fara campuri care nu fac nimic), deoarece caracterele codului HTML intra in numaratoarea pentru puncte. De asemenea, va recomandam sa nu postati nicaieri pe site imagini sau alte coduri HTML care nu sunt necesare in acel loc. Pozele pot fi incarcate la galerie. Daca este vreo problema, adica daca postati un cod si are efecte ciudate asupra paginii si nu puteti sa-l stergeti, trimiteti-i un PM lui Grampa si va rezolva el. De asemenea, nu aveti voie sa postati obiecte Java sau Flash altundeva decat la descrierea voastra sau intr-un thread special despre asta (cum este threadul cu videoclipuri YouTube, de exemplu).

8. La Piata Publica nu sunt permise decat imagini editate de voi. Orice magazin la care se gasesc imagini copiate din alte surse (chiar si de la alti membri) va fi inchis fara discutie.

9. Imaginile de la Magazin si de la Piata Publica sunt facute pentru a fi cumparate. Orice incercare de a folosi acele imagini fara a le cumpara mai intai (respectiv fara permisiunea autorului la Piata Publica) va fi pedepsita.

10. Pentru Site of the Week siturile trebuie sa indeplineasca 2 conditii: sa fie despre Witch si sa fie accesibile. Asta inseamna ca siturile care nu pot fi accesate decat cu parola sau cele care sunt in lucru nu se pot inscrie. Daca inscrieti un astfel de site, el va fi eliminat din top si nu veti putea inscrie altul.

11. Daca descoperiti vreo eroare care va permite sa trisati la jocuri, concursuri, polluri sau orice functionalitate a sitului, este interzis sa profitati de ea. Chiar daca nimeni nu s-a prins de ea inca, atunci cand ne vom prinde veti fi penalizati. Intr-o astfel de situatie, problema ar trebui raportata unui moderator sau unui administrator. Cu alte cuvinte, nu va sfatuim sa faceti cine stie ce prostii ca sa ne aratati ca mai trebuie adaugate reguli noi